Jurgen Van den Broeck plaatst vraagtekens bij tactiek van Lotto Soudal in de Waalse Pijl: "Ik begrijp het niet"
Redactie
| 26 reacties

Jurgen Van den Broeck begrijpt niet dat Bjorg Lambrecht niet beschermd werd in de Waalse Pijl

Jurgen Van den Broeck plaatst vraagtekens bij tactiek van Lotto Soudal in de Waalse Pijl: "Ik begrijp het niet"
Foto: © photonews

Bjorg Lambrecht reed woensdag naar een knappe vierde plek in de Waalse Pijl, maar er zat misschien wel meer in voor de 22-jarige Oost-Vlaming van Lotto Soudal. De pocketklimmer ging op de voorlaatste beklimming van de Muur van Hoei op pad. Een vreemd gegeven, vindt ex-prof Jurgen Van den Broeck.

Lambrecht verspilde wat energie door al op de tweede beklimming van de Muur de benen te testen. "Bjorg Lambrecht heeft zijn podiumplaats verloren door die aanval", aldus Jurgen Van den Broeck in de Facebook live van Sporza. "Ik begrijp niet dat ze hem op 30 kilometer van de finish laten gaan. Iemand met zijn capaciteiten verdiende het om beschermd te worden op die aankomst."

Al was het natuurlijk opnieuw een leuke kennismaking met Lambrecht, die eerder al 4e en 5e werd in respectievelijk de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. En bovendien ook nog als tweede boven kwam in de tweede rit van de Ronde van het Baskenland. 

Luik een andere koers

"Ik denk dat we de komende jaren rekening moeten houden met hem. Ik heb zijn sprint gezien in het Baskenland, waar Alaphilippe heel diep moest gaan om hem terug te halen. Of hij tot de favorieten behoort voor Luik? Dat is wel een totaal andere koers, meer slopend en een stuk langer. Een echte afvallingskoers", weet Van den Broeck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties