Marc Sergeant is blij met collectieve prestatie in Waalse Pijl en neemt het op voor Bjorg Lambrecht na 'kritiek'
Redactie
| 5 reacties

Marc Sergeant blij met teamprestatie van Lotto Soudal in Waalse Pijl

Marc Sergeant is blij met collectieve prestatie in Waalse Pijl en neemt het op voor Bjorg Lambrecht na 'kritiek'
Foto: © photonews

Een vierde en een negende plek. En een sterke teamprestatie van Lotto Soudal. Redenen genoeg voor Marc Sergeant om tevreden terug te blikken op de Waalse Pijl.

Bij Lotto Soudal wilden ze een afmattende koers. En dat is gelukt. "Dat is meer dan geslaagd, want ik heb nog nooit geweten dat er zo weinig mensen begonnen aan de laatste keer de Muur van Hoei", zegt Sergeant in Het Nieuwsblad. "De ploeg reed prima, alleen jammer dat we finaal niet op dat podium staan. Het was de bedoeling dat Lambrecht in het wiel zat van Tim Wellens aan het begin van de Muur van Hoei."

"Dan had hij beter zijn klim kunnen aanvatten. Nu moest hij mensen passeren en dat betaal je op het einde, ook al kwam hij nog sterk terug", aldus de teammanager, die wel beseft dat er Lambrecht een mooie toekomst wacht. De 22-jarige youngster trok tijdens de tweede beklimming van de Muur op pad en verspilde zo volgens velen energie. 

'Aanval geen ramp'

"Dat was niet gepland, maar ik zag hem plots dartelen. Op zich was dat geen ramp, want er ontstond finaal een groep van 25 met ook Wellens erbij. Hij moet zich nog wat leren beheersen, maar hij reed wel fantastisch, hé", deelt Sergeant een pluim uit. "Op een jaar tijd heeft hij een mooie stap gezet en dat is veelbelovend voor de toekomst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties