"Mathieu herschrijft wielerwetten en schrijft zijn eigen geschiedenis"
Redactie
| 0 reacties

Ook Laurens ten Dam (CCC) spreekt zijn bewondering voor Mathieu van der Poel uit

"Mathieu herschrijft wielerwetten en schrijft zijn eigen geschiedenis"
Foto: © photonews

De fenomenale prestatie van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race zindert nog steeds na. Ook Laurens ten Dam (CCC) kon de zege nauwelijks vatten.

Ook ten Dam ging helemaal los na de overwinning van 'Matje' in de AGR. "Schreeuwend, tierend en vloekend stond ik te springen voor mijn laptop om luttele seconden later juichend achterover te vallen op de bank", aldus ten Dam in zijn column in Het Nieuwsblad. "Dit kon helemaal niet. Wat ik gezien had, was pure perfectie. Vijf kilometer eerder had ik nog tegen mijn laptop gescholden."

"'Dit was erover, Mathieu' whatsappte ik naar Sam Oomen. Met zulke wonderbenen niet mee zijn in de finale is je eigen stomme schuld. Had je voor een keer nu eens aan de geldende wielerwetten gehouden en niet die domme aanval op werkelijk de enige snelweg die de Amstel rijk is opgezet. Dan had je je eerste Amstel vandaag al gewonnen."

Wielerwetten

Al vindt ten Dam - net als Tom Dumoulin - dat Van der Poel met de wielerwetten speelt. "Maar Mathieu houdt zich niet aan wielerwetten. Gelukkig niet. En zo beleefde ik na zijn wilde achtervolging het mooiste wielermoment ooit. Ik heb de videoband van Frank Vandenbroucke tegen Bartoli in Luik-Bastenaken-Luik grijsgedraaid. Tot afgelopen Amstel het mooiste wielermoment ooit. Mathieu heeft een moderne versie geschreven."

De CCC-renner heeft geen idee waar dit zal eindigen. "Mathieu herschrijft wielerwetten en schrijft zijn eigen geschiedenis. Ik kan alleen maar hopen dat hij zichzelf blijft en heerlijk blijft 'spelen' zoals hij nu doet. Wat mij betreft blijft hij bij Corendon-Circus, waar die geheel zijn eigen weg kan uitstippelen", besluit ten Dam. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties