Ontgoocheling nog niet weg bij Patrick Lefevere, die koersdirecteur van Amstel Gold Race op de korrel neemt
Redactie
| 82 reacties

Patrick Lefevere niet opgezet met de rol van koersdirecteur Leo van Vliet in de Amstel Gold Race

Ontgoocheling nog niet weg bij Patrick Lefevere, die koersdirecteur van Amstel Gold Race op de korrel neemt
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe spoelde de teleurstelling van de Amstel Gold Race door met een knappe zege in de Waalse Pijl, maar toch was de Nederlandse klassieker nog niet helemaal verteerd bij teammanager Patrick Lefevere.

Lefevere was woensdagavond te gast in Extra Time Koers. Hij koos voor het moment dat zijn renner Alaphilippe nog gepareerd werd door een ontketende Mathieu van der Poel. "Jullie doen alsof ik alleen maar pijn lijd", stelt Lefevere. "Wij hebben ocharme maar 25 koersen gewonnen en een paar 'kleine' klassiekertjes. Er zijn mensen die te voet naar Lourdes trekken om daar nog maar de helft van te kunnen winnen."

Maar het feit dat zijn renner nog werd bijgehaald, had toch een zure nasmaak. "Alaphilippe en Fuglsang reden 38 kilometer met zijn tweeën op kop. Mathieu daarentegen had steeds een mikpunt. Hij deed het allemaal zelf, maar het hielp wel."

Van Vliet

En dus nam Lefevere ook koersdirecteur Leo van Vliet op de korrel, die geregeld boven de auto uitstak om informatie mee te delen. "In de laatste kilometer komt hij drie keer met zijn kop in beeld. Hij haalt daar de renners uit hun concentratie. En waarom? Omdat hij graag in beeld komt, want dat is zíjn koers. Hij is die dag de baron."

"Pas op, Leo is een vriend van mij. Maar ik trek het mij totaal niet aan wat hij hiervan denkt, want het is de waarheid", aldus Lefevere. "Een koersdirecteur heeft daar niets te zoeken. Niet dat hij daar de koers beïnvloedt, maar er hoeven geen motoren en vooral geen auto's meer tussen de groepjes te zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties