Performance manager onder de indruk: "Mathieu benaderde zijn recordwaarden"
Redactie
| 4 reacties

Performance manager Kristof De Kegel onder de indruk van Mathieu van der Poel na Amstel Gold Race

Performance manager onder de indruk: "Mathieu benaderde zijn recordwaarden"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel maakte zijn gegevens van zijn laatste 800 meter in de Amstel Gold Race bekend. En dat zijn toch wel enkele straffe waarden. "De data van de laatste 8 minuten zijn echt indrukekkend", aldus performance manager Kristof De Kegel.

De laatste kilometer legde Van der Poel in 48 seconden af en aan een gemiddeld vermogen van 831 watt. "De data van de laatste acht minuten zijn écht indrukwekkend", aldus De Kegel in HLN. "Mathieu benadert daarin zijn recordwaarden uit de testen die we een tijdje geleden afnamen. Straffer is dat hij dat zondag na een klassieker van bijna zeseneenhalf uur deed. Dat betekent dat hij op dat moment nog fris en prikkelbaar is."

"Daarbovenop liet Mathieu die waarden noteren in licht dalende stroken waar de wind in het voordeel zat. Het is veel makkelijker om grote waarden neer te zetten op hellende stroken. Het bewijst meteen dat hij zijn terugkeer in de laatste kilometers - ondanks de kwatongen - helemaal zelf in het werk stelde."

Recuperatie en mentale aspect

Maar het zegt ook nog veel meer dan dat. "Mathieu heeft een fantastisch lichaam dat bliksemsnel recupereert van zware inspanningen in koers. Hij verwonderde ons zelfs nog in de volgwagen. We dachten dat hij er even zou doorzitten na zijn eerste aanval, maar dan kwam hij meteen weer aangeven dat hij zich nog goed voelde."

Ook op mentaal vlak zit het duidelijk helemaal goed in het kopje van de alleskunner. "Hij kan als geen ander zo diep tasten en die grens opzoeken", zegt De Kegel. "Zijn killermentaliteit in combinatie met zijn fysieke mogelijkheden hebben die stoot in de Amstel mogelijk gemaakt. Het was voor ons al genieten bij het zien van de beelden. Als coach is het dat nog meer bij het bekijken van alle data." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties