Kevin De Weert komt terug op emotioneel moment: "Dan komt het allemaal eens naar boven"

Kevin De Weert komt terug op emotioneel moment: "Dan komt het allemaal eens naar boven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De voorbije maanden heeft Kevin De Weert op een emotionele rollercoaster gezeten door al het intensieve werk dat hij in de werelduurrecordpoging van Victor Campenaerts heeft gestoken. Toen dat record er dan ook effectief kwam, stond De Weert even met de tranen in zijn ogen.

In die mate dat hij er een interview voor moest afbreken. Voor Wielerkrant komt De Weert nog eens terug op het moment waarbij hij het toch even moeilijk kreeg. "Dat is één uurtje waarin het moet gebeuren. Al die tijd en energie heb je daarin gestoken. Als het dan lukt, dan komt het allemaal eens naar boven."

Ook de band tussen De Weert en Campenaerts speelt op zo'n moment een rol. "Je werkt er intens voor samen en als dat dan lukt... Ik ken Victor ook al van vroeger bij de nationale ploeg natuurlijk. Ik ken hem eigenlijk heel goed", vertrouwt De Weert ons toe.

Victor weet niet de helft van wat er is moeten gebeuren 

Niet iedereen weet hoeveel bergen werk er achter de schermen verzet is. Zelfs de hoofdrolspeler niet. "Victor heeft er zo'n voorbereiding van gemaakt. En hij weet nog niet de helft van wat er is moeten gebeuren om dat project er te krijgen. Hij moet dat ook niet weten. Het gaat om de totale omkadering. Er is wel wat water naar de zee moeten vloeien".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties