Lotto-kopmannen blikken vooruit naar Luik-Bastenaken-Luik: "Daar kan de koers in beslissende plooi gelegd worden"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Bjorg Lambrecht verwacht mogelijke beslissing op Côte de Mont-le-Soie en Haute-Levée

Lotto-kopmannen blikken vooruit naar Luik-Bastenaken-Luik: "Daar kan de koers in beslissende plooi gelegd worden"
Foto: © photonews

Luik-Bastenaken-Luik wordt alweer een belangrijke opdracht voor Lotto-Soudal. Met Bjorg Lambrecht heeft de Belgische ploeg één van de mannen in vorm naar huis. Uiteraard zijn er ook nog altijd Tim Wellens en Jelle Vanendert om rekening mee te houden.

"Tot dusver kon ik nog niet tonen waarom ik de Waalse klassiekers rijd", oordeelt Tim Wellens. "Ik vind dat ik de verwachtingen nog niet heb kunnen inlossen. Vorig jaar was ik zeker niet slecht. Toen werd ik zestiende, tot op vandaag mijn beste resultaat in Luik. Voor komende zondag verwacht ik meer. Ik mag niet tevreden zijn met de top tien, maar ik weet dat ik daar achteraf kan op afgerekend worden."

Jelle Vanendert verwacht door de parcourswijziging eenzelfde soort verloop dan in de Amstel Gold Race. "In de Gold Race staken Alaphilippe en Fuglsang er bovenuit. Daarachter waren ongeveer twintig renners aan elkaar gewaagd. Zelf moet ik wat geluk hebben. Ik ben geen renner die snel is aan de meet, dus moet ik zelf iets forceren."

LAMBRECHT TEMPERT VERWACHTINGEN

Dan is er ook nog die diamant die tot ontbolstering aan het komen is, Bjorg Lambrecht. "Tussen de Côte de Mont-le-Soie en de Haute-Levée volgen de hellingen elkaar in sneltempo op. Daar kan de koers al voor een stuk in de beslissende plooi gelegd worden. De verwachtingen rond mij zijn iets gestegen, maar ik probeer die - vooral voor mezelf - toch wat te temperen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn

Nieuwste reacties