Philippe Gilbert grote voorstander van nieuwe aankomstplaats in Luik-Bastenaken-Luik

Philippe Gilbert grote voorstander van nieuwe aankomstplaats in Luik-Bastenaken-Luik
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laat Philippe Gilbert over de wegen van Luik-Bastenaken-Luik rijden en hij is blij als een kind. Bij de verkenning is hij zijn naam ongetwijfeld dikwijls tegengekomen. Toen hij de wedstrijd in 2011 won, lag de finish nog in Ans. Toch is 'Phil' blij dat de aankomst verlegd is.

Gilbert verwacht overigens dat de parcourswijziging ook voor een heel ander koersverloop zal zorgen. "Het zal er anders aan toegaan. Velen zullen de festiviteiten vroegen willen beginnen dan gewoonlijk. Ik ben zeker dat het een zeer lastige koers zal zijn", laat de winnaar van Parijs-Roubaix weten.

De hertekende aankomst is mooier 

Is hij klaar om nu weer in een andere belangrijke klassieker zijn kans te wagen? "Ik ben goed hersteld en ben klaar om alles te geven." De aankomst in Luik kan alvast nog dat extra beetje motivatie geven. "De hertekende aankomst is mooier", vindt Gilbert.

Hij hecht dus meer belang aan de spektakelwaarde van de koers dan aan zijn eigen herinneringen uit 2011. "Het zou spectaculairder moeten zijn voor zowel de renners als de fans", oordeelt de renner van Deceuninck-Quick.Step.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties