Sky rondt dominantie in Ronde van de Alpen af met eindzege, Masnada voert wel nog nummertje op

Sky rondt dominantie in Ronde van de Alpen af met eindzege, Masnada voert wel nog nummertje op
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De laatste etappe van de Ronde van de Alpen leverde nog een dappere poging op om de leiderstrui van schouders te doen veranderen, maar de jonge Pavel Sivakov hield knap stand. Masnada leek hem even te bedreigen, maar kwam uiteindelijk nog ruim tekort. De Italiaan pakte wel de ritzege.

Doordat Majka de rol moest lossen, zag de Pool zijn kans op het podium verloren gaan. Zo lag er een kans voor bijvoorbeeld Masnada, die al eerder een rit won en in de laatste etappe van ver ten aanval trok. Hij had een maximale voorsprong van zeven minuten. Team Sky verzette bergen werk om daar een pak vanaf te doen.

SIVAKOV EN NIBALI ZIJ AAN ZIJ

Bij het ingaan van de finale reed Masnada voorop met Quintero. Op meer dan twee minuten volgde een achtervolgend groepje met andere vroege vluchters. Een minuutje hierachter reden leider Sivakov en Nibali zij aan zij bergop. Hun tweeën zagen Geoghegan Hart, Cattaneo en Vuillermoz aansluiten.

QUINTERO PAST IN SLOTKILOMETERS

Het groepje Sivakov naderde nog tot ongeveer 2'15", waardoor Sivakov de eindzege voor het grijpen had. Ook de ritzege stond uiteraard nog op het spel. Op 19 kilometer van de aankomst reed Quintero lek. De Colombiaan kon wel nog terugkeren, maar werd er op anderhalve kilometer van de meet toch uitgekletst door Masnada. Hij boekte zijn tweede ritzege in de Ronde van de Alpen.

In een sprintje met drie om de derde plaats was Velasco het snelst. Sivakov finishte veilig in het groepje hierachter en stak de eindzege op zak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties