Tim Wellens vraagt zich af of zijn opvatting niet hetzelfde is als die van mannen als Sagan
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Wellens denkt dat ook Sagen volledig leeft voor de fiets

Tim Wellens vraagt zich af of zijn opvatting niet hetzelfde is als die van mannen als Sagan
Foto: © photonews

Tien jaar geleden is het inmiddels dat Tim Wellens als junior bedolven werd onder de superlatieven. Intussen is hij geëvolueerd naar een ander soort renner dan oorspronkelijk gedacht, maar is de liefde voor de fiets nog altijd immens. Zoals bij nagenoeg alle renners, denkt Wellens.

In zijn biografie vermeldde Wellens dat 'zijn leven zou instorten zonder de fiets'. "Dat geldt voor 80 procent van de renners", reageert hij in HLN. "We zijn er 24 uur op 24 mee bezig. Jij zal misschien zeggen dat dat bij mannen als Sagan niet zo is, maar ik weet dat niet."

Het intrigeert Wellens of zo'n grote kampioen hetzelfde, minder of net nog meer doet voor zijn sport. "Ik kom hem geregeld tegen op training in Monaco. Hij start pas als ik bijna gedaan heb. Je kan op internet filmpjes vinden waarin hij de split doet. Dat kan je niet zomaar. Misschien heeft hij al uren in de fitness gezeten als ik hem tegenkom."

De evolutie is wel niet altijd wat men ervan verwacht. "Ik droomde ervan om bergritten te winnen en grote rondes, maar het niveau van de pure klimmers ligt zo hoog. Je koerst tegen die Colombianen en zo. Dat is zo moeilijk. Zo extreem ook. Ik zou het bijna een andere sport noemen. Ik vind die levenswijze niet aantrekkelijk."

Ik denk dat je uitdooft als ploegleider 

Ondanks de grote liefde voor de fiets van Wellens ziet hij zichzelf na zijn actieve carrière niet in het wielrennen blijven. "Als ik de ploegleiders bij ons zie, ik denk niet dat dat zo leuk is. Ik denk dat je... uitdooft als ploegleider. Koersen is veel plezanter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties