Van Avermaet krijgt gezelschap van Froome en Kittel in eerste wedstrijd na Luik-Bastenaken-Luik

Van Avermaet krijgt gezelschap van Froome en Kittel in eerste wedstrijd na Luik-Bastenaken-Luik
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Luik-Bastenaken-Luik wilde Van Avermaet er nog wel bij nemen, nu het parcours misschien een opening biedt om mee een rol van betekenis te spelen. Nadien breekt het volgende deel van het seizoen aan. Voor Greg Van Avermaet gaat dat gepaard met deelname in de Ronde van Yorkshire.

Wie weet bezorgt de terugkeer naar rittenkoersen Van Avermaet opnieuw meer geluk. Hij deed het begin dit jaar immers goed in dat type wedstrijden, maar hij kon er in de klassiekers zelden een goede uitslag aan toevoegen. Vorig jaar won Van Avermaet de Ronde van Yorkshire. In elk geval zal hij niet de enige grote naam zijn die aan de start verschijnt.

HEROPTREDEN KITTEL

Eerder had Team Sky al laten weten ook Christopher Froome op te nemen in zijn selectie. De ploeg zal al aantreden onder de naam Team Ineos. Ook Marcel Kittel heeft nu zijn deelname bevestigd. Voor de Duitser zal het zijn eerste wedstrijd zijn sinds hij in de Scheldeprijs naar huis werd gereden. Kittel heeft wel goede herinneringen aan Yorkshire, want hij won er in 2014 een Touretappe.

De Ronde van Yorkshire begint op 2 mei en telt in totaal vier etappes. Het einde van de rittenkoers is dus voorzien voor 5 mei.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties