Van De Wouwer merkt grootste verschillen tussen Lambrecht en Wellens op

Van De Wouwer merkt grootste verschillen tussen Lambrecht en Wellens op
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vijf Belgen eindigden in de top twintig in de Waalse Pijl. We hebben nog punchers en klimmers, Sire. Het gevolg van een doelgerichte aanpak. Voor Kurt Van De Wouwer van de opleidingsploeg van Lotto-Soudal is vooral de ontwikkeling van Bjorg Lambrecht een opsteker.

Toch verliest Van De Wouwer het algemeen belang ook niet uit het oog. "Sinds 2012 hebben we bij het beloftenteam van Lotto ons programma aangepast en hebben we bewust deelgenomen aan lastige rittenwedstrijden uit het buitenland. Tegelijk startte de federatie met klimstages met bedoeling betere klimmers te kweken", verklaart hij in HNB het trosje aan Belgische klimtalenten.

ENORME STAPPEN GEZET

De vierde plaats van Lambrecht deed Van De Wouwer deugd. "Wees er maar zeker van dat zo'n prestatie ook voor mij veel betekent. Ik was er vorig jaar bij toen Bjorg in Noorwegen zijn eerste profzege boekte. Een lastige aankomst, tegen jongens als Albasini en Boasson Hagen. Maar afgelopen winter heeft hij alweer enorme stappen gezet."

Allemaal positief nieuws en er is nog een aanzienlijke progressiemarge. "Er zit nog rek op, hé. In het positioneren is hij zeker geen crack. Da's het verschil met Tim Wellens. Hij is veel meer geslepen. Maar dat komt wel met ervaring. Bovendien ben ik redelijk zeker dat Bjorg in het hooggebergte beter zijn mannetje staat dan Tim."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties