Voorjaar Mathieu van der Poel duidt één grote specialiteit van hem aan
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Mathieu van der Poel heeft onvoorstelbaar vermogen om diep te gaan

Voorjaar Mathieu van der Poel duidt één grote specialiteit van hem aan
Foto: © photonews

Nu het voorjaar van de wegrenner Mathieu van der Poel achter de rug is, is het tijd om even stil te staan bij al het moois waarmee hij de wielerwereld heeft overdonderd. In de verschillende wedstrijden toonde VDP zijn waaier aan kwaliteiten. In één cruciaal departement maakt hij het verschil.

Een goede kop op zijn lijf, een gezonde portie lef, zijn koersinstinct dat hem zelden in de steek laat en geweldige stuurmanskunsten: allemaal attributen die mee hebben geholpen om van Van der Poel zo'n goeie renner te maken. Het verschil tussen winst en verlies is vaak zijn sprint en de kunst om zo ver in zijn krachtenarsenaal te tasten. Verder dan anderen? Het moet zijn.

"Als ik de finish ruik, kan ik dat beetje extra." Het zal wel zijn. En die bereikt hij nagenoeg altijd in een winnende positie. Zelfs als hij van ver moet komen. Wat velen misschien het meeste verbaasd heeft, is de bravoure waarmee hij terug kan komen uit een geslagen positie. Maar we hebben het zeker niet voor het laatst gezien. Hij heeft er een patent op.

VLAANDEREN EN AMSTEL SPREKEN TOT VERBEELDING

Hij toonde het in de Ronde van Vlaanderen - een wedstrijd die hij eigenlijk had moeten winnen. De Amstel Gold Race, dat was natuurlijk helemaal te gek. Maar ook in andere koersen die hij misschien minder tot de verbeelding spreken, pakte Mathieu er mee uit.

In de GP van Denain reed hij alleen weg uit groepjes om vanuit de achtergrond helemaal voorin te geraken en uiteindelijk te soleren naar winst. Wat waren die laatste kilometers zwaar, maar volhouden deed hij. Voorts won hij ook nog een rit in de Ronde van Antalya en de Ronde van de Sarthe met fenomenale sprints. Maar die zeges in de Gold Race en Denain, die waren misschien nog wel het meest tekenend.

LANGUIT OP DE GROND

Wat dat is het meest frappante aan Van der Poel: aan het eind van die straffe achtervolgingstochten of na al dat woekeren met de krachten en zelf koers te maken, kan hij het ook nog afmaken. Beelden van hem languit op de grond na de aankomst zijn al lang geen uitzondering meer. Maar show is het allerminst.

Waar velen hun inspanningen bekopen, heeft Mathieu op het einde nog die panache om ver voorbij de grens te gaan. Alles om te winnen. Verwacht u de komende jaren dus nog maar aan meer succesvolle achtervolgingen van Mathieu van der Poel.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties