Waalse Pijl kiest volgend jaar alweer voor andere startplaats

Waalse Pijl kiest volgend jaar alweer voor andere startplaats
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat de Waalse Pijl onderscheidt van de meeste andere koersen, is dat het geregeld opteert voor een andere startplaats. Er waren reeds liefst veertien verschillende startplaatsen in de geschiedenis van deze wedstrijd. IN 2020 komt er een vijftiende bij. Dan gaat de wedstrijd van start in Herve.

Dit jaar was het verzamelen blazen in Ans voor de start van de Waalse Pijl. Het is geen toeval dit enkel dit jaar het geval is. Sinds 2013 is de Waalse Pijl elk jaar al van startplaatsen veranderd. Andere steden of gemeentes die de koers al mochten organiseren, zijn Doornik, Bergen, Charleroi, Luik, Verviers, Esneux, Spa, Hoei, Binche, Bastenaken, Borgworm, Marche en Seraing.

WEINIG CONSTANTE SINDS VERTREK UIT CHARLEROI

Charleroi ontving de Waalse Pijl al het meeste. Van 1948 tot 1959 was het onafgebroken de startplaats van deze wedstrijd. Er volgde nadien nog zo'n periode van 1998 tot 2012. Wie de renners volgend jaar voor de start van de koers wil begroeten, moet dus in Herve zijn.

De aankomstplaats van de Waalse klassieker is al sinds 1983 gevestigd in Hoei. Dat heeft uiteraard alles met de befaamde Muur van Hoei te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties