Wout van Aert gaat WK op de weg verkennen en doet zo twijfels rijzen over start veldritseizoen

Wout van Aert gaat WK op de weg verkennen en doet zo twijfels rijzen over start veldritseizoen
Foto: © photonews

Door zijn sterke voorjaar komt Wout van Aert zeker in aanmerking om tot de Belgische selectie behoren tot het WK wegwielrennen. Hij heeft ook al ingestemd om mee te gaan verkennen. Indien hij effectief deelneemt, moet hij enkele wereldbekermanches uit het veldrijden schrappen.

Op zes mei gaat de Belgische wielerbond het WK-parcours in Yorkshire een eerste keer verkennen. Oliver Naesen reist alvast mee en ook Wout van Aert heeft zijn akkoord gegeven. Dat bevestigt bondscoach Rik Verbrugghe. Die geeft ook aan dat hij Van Aert graag wil opnemen in zijn WK-selectie.

AMERIKAANSE WB-MANCHES OVERSLAAN?

Dat Wout van Aert de verkenning meedoet, wil echter nog niet helemaal zeker zeggen dat hij op het WK ook effectief aan de start zal staan. Indien dat wel het geval is, moet hij de Amerikaanse wereldbekermanches in Iowa en Waterloo skippen.

Die staan op het programma op respectievelijk 14 en 22 september. Vorig jaar deed Van Aert wel mee in die twee crossen, maar moest hij er zijn meerdere erkennen in Toon Aerts. Het WK wegwielrennen gaat door op 29 september.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties