Adam Yates erop gebrand om beter te doen dan in het verleden: "Ik hoop af te ronden met een goede uitslag in Luik"
Redactie
| 0 reacties

Adam Yates wil voor het eerst meedoen voor de prijzen in Luik-Bastenaken-Luik

Adam Yates erop gebrand om beter te doen dan in het verleden: "Ik hoop af te ronden met een goede uitslag in Luik"
Foto: © photonews

Ritwinst in de Ronde van Valencia, de Ronde van Catalonië en de Ronde van het Baskenland: Adam Yates pakte al geregeld uit in 2019. Dat wil de Britse klimmer nu ook doen in Luik-Bastenaken-Luik. Over zijn val in de Waalse Pijl lijkt hij zich nog weinig zorgen te maken.

Het is wel zo dat het hem nog meer motiveert om het in de klassieker van dit weekend goed te doen. "Na te vallen in de Waalse Pijl en de finish niet te halen, kijk ik er naar uit om dat wel te doen zondag in Luik. Ik heb goede benen", zegt Yates op de site van zijn ploeg Mitchelton-Scott.

Met het vertrouwen zit het alvast snor. "Ik heb al enkele overwinningen behaald in het eerste deel van het seizoen en hoop de lente af te ronden met een goede uitslag in Luik. Mijn beste resultaat in het verleden was een achtste plaats. Het zal goed zijn om nu eens volledig voor het hoogste te gaan."

FINALE NIET IN HET VOORDEEL

Van de gewijzigde aankomst ligt hij wel enigszins wakker. "De aankomst is veranderd dit jaar en het is niet bepaald in mijn voordeel met een lange, vlakke finale. Maar we zullen zien. In deze Monumenten kan alles gebeuren en de vorm is er. Ik heb nu gewoon een beetje geluk nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties