Alejandro Valverde komt met gek verhaal uit Waalse Pijl: "Ik was redelijk bang"

Alejandro Valverde komt met gek verhaal uit Waalse Pijl: "Ik was redelijk bang"
Foto: © photonews

Wat maakt Alejandro Valverde toch allemaal mee in zijn jaar als wereldkampioen. In de Waalse Pijl begaf hij zich nog eens op voor hem bekend terrein, maar de Spanjaard geraakte niet verder dan een elfde plaats. Naar excuses zoeken doet hij niet. Wel geeft hij melding van een incident met een bij.

Op een bepaald moment in de koers moet Valverde een bij hebben ingeslikt. "Ik dacht dat ze er weer uitgekomen was, maar ze heeft me gestoken. Ik was redelijk bang, eerlijk gezegd. Ik heb al eerder insecten ingeslikt terwijl ik aan het rijden was, maar toen kon ik hoesten en kwamen ze er weer uit. Ze zijn nog nooit eerder in mijn lijf gebleven", wist Valverde aan de reporters te vertellen.

De drager van de regenboogtrui was er toch wat door onder de indruk. "Gelukkig ben ik niet allergisch, maar het was angstaanjagend. Twintig minuten lang was ik heel bezorgd." Heeft dat nu invloed gehad op zijn uiteindelijke uitslag? "Ik zoek niet graag naar excuses. Het kan zijn dat het een effect had en het kan zijn van niet."

TWIJFELS OVER VORM

De beste manier om dit incident in het verleden te laten, is uiteraard door een goede Luik-Bastenaken-Luik te rijden. "We zullen zien wat er gebeurt. In de Amstel en de Waalse Pijl was ik niet op mijn best. Ik zal zeker niet slecht zijn, maar misschien verkeer ik toch niet in zo'n goede vorm als ik zou willen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties