Eén groot doel pusht Kwiatkowski om in tal van andere wedstrijden sterk voor de dag te komen
Redactie
| 0 reacties

Kwiatkowski droomt er nog altijd van Ronde van Frankrijk te winnen

Eén groot doel pusht Kwiatkowski om in tal van andere wedstrijden sterk voor de dag te komen
Foto: © photonews

Michal Kwiatkowski is ongetwijfeld één van de sterkste allrounders in het wielerpeloton. Uitermate belangrijk voor zijn team in de grote ronden en daarnaast kan hij ook klassiekers winnen. Toch staat zelf één keertje de Ronde van Frankrijk winnen bovenaan zijn verlanglijstje.

De sterke Pool heeft het erover in Het Nieuwsblad. "De Tour de France winnen, dat is mijn moon shot, het doel dat me motiveert en in staat stelt om andere wedstrijden te winnen. Ik heb vorig jaar Tirreno-Adriatico en de Ronde van Polen gewonnen. Die wedstrijden zijn nooit doelen op zich, omdat ik eigenlijk hoger mik. Ik win veel andere races omdat ik de lat voor mezelf zo hoog leg."

GERAINT THOMAS ACHTERNA

Is het nog realistisch om te denken dat hij de Tour kan winnen? "Ik word elk jaar nog beter als tijdrijder en klimmer. Ik heb me als klassemenstrenner nooit comfortabeler gevoeld. Ik geloof dat mij kan overkomen wat met Geraint Thomas gebeurd is. Veel mensen geloofden niet dat hij ooit de Tour kon winnen, maar het speelde wel de hele tijd in zijn achterhoofd."

Zou het dan niet beter zijn om dan naar een andere ploeg te gaan en daar kopman te kunnen zijn? Bij CCC bijvoorbeeld? "Ik blijf ervan overtuigd dat Team Sky de best mogelijke omgeving is om een klassement te winnen van een grote ronde", besluit Kwiatkowski.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties