Ervaren ploegmaat van Ben Hermans wint eindelijk eerste rittenkoers
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Davide Cimolai schrijft Ronde van Castilla y Leon op zijn naam

Ervaren ploegmaat van Ben Hermans wint eindelijk eerste rittenkoers
Foto: © photonews

Feest bij Israel Cycling Academy. De ploeg van Ben Hermans heeft de eindwinnaar afgeleverd in de Ronde van Castilla y Leon. Voor Davide Cimolai is het de eerste rittenkoers die hij afsluit als winnaar. De Italiaan is vooral bekend van zijn verleden op de piste en zijn sprintersbenen.

In de Tirreno-Adriatico toonde hij zich nog eens in de sprint in een rit die gewonnen werd door Alaphilippe. In de Ronde van Castilla y Leon won Cimolai de eerste twee etappes. Daardoor zorgde hij ervoor dat hij mocht dromen van eindwinst bij aanvang van de slotrit.

MOVISTAR KRIJGT LEIDER NIET OP DE KNIEËN

Movistar deed er nochtans alles aan om het hem moeilijk te maken. Waar andere sprinters wel moesten passen, bleef Cimolai zelfs op de steilste klim van de dag overeind. Nadien konden nog wel een aantal renners weer aansluiten bij het fel uitgedunde peloton.

In elk geval zag het er niet naar uit dat Cimolai de eindwinst nog uit handen ging geven in de vlakke finale en dat gebeurde ook niet. Doordat een aantal renners verkeerd werden omgeleid, kon er nog wel een groepje wegrijden. Dat werd op 2 km van de finish teruggegrepen. Sanz spurtte naar ritwinst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties