Ploegmaat van Alejandro Valverde out met sleutelbeenbreuk
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Daniele Bennati breekt sleutelbeen in Ronde van Castilië y Leon

Ploegmaat van Alejandro Valverde out met sleutelbeenbreuk
Foto: © photonews

In Luik-Bastenaken-Luik trekt Movistar de kaart Alejandro Valverde en verwacht het ook wel iets van Anacona en Landa. De Spaanse ploeg moet alvast hopen op meer geluk dan elders. De laatste rit van de Ronde van Castilië y Leon zadelde de ploeg op met aardig wat averij.

In het bijzonder dan Daniele Bennati. De 38-jarige Italiaan, tweevoudig ritwinnaar in de Tour en ook winnaar van het puntenklassement in de Vuelta in 2007 en in de Giro in 2008, kwam zwaar ten val en werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Ponferrada. Daar kreeg hij te horen dat zijn sleutelbeen gebroken was.

Een zware domper uiteraard voor Bennati. Gezien de revalidatie die hem wacht en zijn leeftijd is het de vraag of we hem nog als profrenner op de fiets zien. Gelukkig duurt het seizoen nog lang. Later in de finale viel ook nog zijn teamgenoot Carlos Barbero.

BENNATI BEHOUDT KLASSEMENT

De Spanjaard kwam er wel iets goedkoper vanaf. Hij liep een verstuikte elleboog op. Beide valpartijen gebeurden in de laatste drie kilometer. Bennati behield zo zijn rangschikking en werd uiteindelijk vierde in de Ronde van Castilië y Leon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties