Wielerkampioen Davide Rebellin zet eind juni een punt achter carrière van bijna dertig jaar
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Davide Rebellin kondigt op zijn 47ste wielerpensioen aan

Wielerkampioen Davide Rebellin zet eind juni een punt achter carrière van bijna dertig jaar
Foto: © photonews

Hij leek er maar niet genoeg van te krijgen, maar nu heeft Davide Rebellin toch besloten dat hij aan zijn laatste maanden als wielrenner bezig is. Het Italiaans kampioenschap gaat zijn laatste wedstrijd worden. De 47-jarige Rebellin zal dan maar liefst 27 jaar wielrenner geweest zijn.

Rebellin kondigt zijn afscheid aan in La Gazzetto dello Sport. Het nationale kampioenschap, dat wil hij nog één keer meemaken. Dat wordt verreden op 30 juni. Die dag wordt het eindpunt van een succesvolle en extreem lange carrière.

In 1992 zette Rebellin zijn eerste stappen als profrenner bij GB-MG Maglificio. Vier jaar later won hij al eens een rit in de Ronde van Italië. Een jaar later schreef hij met de Clasica San Sebastian voor het eerst een klassieker op zijn naam. Zijn grootste successen kwamen er in de jaren '2000.

DRIEVOUDIG WINNAAR WAALSE PIJL

Tot op vandaag is Rebellin de enige renner die in hetzelfde jaar zowel de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik wist te winnen (2004). Tintin zou de Waalse Pijl driemaal winnen. Op de Spelen van Peking pakte Rebellin zilver, maar testte hij positief op Cera en moest hij zijn medaille weer inleveren. Op zijn 37ste werd hij ook voor twee jaar geschorst.

TERUGKEER NA DOPINGSCHORSING

Dat betekende nog niet het einde van zijn wielerloopbaan. Rebellin keerde terug en fietste nog verschillende jaren bij kleinere ploegen. Af en toe reed de veteraan nog eens als eerste over de meet. De derde rit in de Ronde van Oranie uit 2018 wordt wellicht zijn laatste zege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties