Evenepoel en de eerste maanden leerschool: "Stap per stap dichter komen bij eerste profzege"

Redactie
| 1 reacties
Evenepoel en de eerste maanden leerschool: "Stap per stap dichter komen bij eerste profzege"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hoewel zijn overstap van de junioren naar de profs één grote leerschool is, heeft Remco Evenepoel de overgang toch vlot verteerd. "Elke koers die ik rijd, is een leerschool", klinkt het bij de 19-jarige youngster.

Evenepoel staat zijn mannetje in zijn eerste seizoen bij de profs. Negende in de Ronde van San Juan en recent nog vierde in de Ronde van Turkije. "Ik deed al een pak ervaring op", vertelt hij in HLN. "Ik ben sterker geworden, zo leid ik af uit de waarden die ik trap. En slaag erin me goed te positioneren. Elke koers die ik rijd, is een leerschool."

"Zo heb ik onder meer begrepen dat je in een vlakkere race niet constant moet zitten 'wringen', maar dat je met behulp van een sterk team als Deceuninck-Quick.Step op het gepaste moment makkelijk kan opschuiven. En dat de strijd bergop voor ritzege en klassement vooral wordt uitgevochten in de slotkilometer(s). Niet eerder."

Lessen trekken

Ook al laat Evenepoel - zoals in Turkije - zich nog op foutjes betrappen. "Zolang er achteraf maar over gepraat wordt. En ik er lessen uit trek. Dat doe ik ook. Ik herbekijk de beelden, analyseer, laat me vertellen wat niet had gemoeten, wat beter had gekund. Nuttige 'tips and tricks', zeg maar, die ik oppik en meeneem naar de volgende wedstrijd."

"Een noodzaak, als je tussen de grote jongens koerst en op termijn zélf zo'n statuut met bijpassend palmares ambieert. Zo probeer ik stapje voor stapje dichter te komen bij die eerste zege, die er op een dag ongetwijfeld wel zal komen", besluit Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties