Ex-ronderenner verwacht iets van Evenepoel in Romandië: "Waarom zou top 10 niet mogelijk zijn?"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Ex-ronderenner verwacht iets van Evenepoel in Romandië: "Waarom zou top 10 niet mogelijk zijn?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Romandië wordt dinsdag de volgende opdracht van toptalent Remco Evenepoel bij de profs. Ex-ronderenner Jurgen Van den Broeck denkt dat de 19-jarige Vlaams-Brabander zich de komende week zal tonen.

Evenepoel heeft zijn debuut bij de profs zeker niet gemist. De Ronde van Romandië wordt de volgende test voor het godenkind van de ploeg van Patrick Lefevere. 

"Evenepoel durft te koersen en tegen een muur te lopen", aldus ex-ronderenner Jurgen Van den Broeck bij Sporza. "Binnen Deceuninck-Quick.Step zeggen ze Evenepoel niet dat hij meteen resultaten bij elkaar moet rijden, ze laten hem vrij rondrijden. Dat is een goede zaak."

Steun van de ploeg

Al heeft de jonge renner de Ronde van Romandië in het rood aangeduid, ondanks het sterke deelnemersveld. "Als Evenepoel zegt dat hij zich wil meten met de besten en zo lang mogelijk wil meegaan met hen, dan zal de ploeg hem daarin steunen. En als Evenepoel zegt dat hij volle bak wil koersen zonder na te denken, dan zal de ploeg hem daarin ook steunen, denk ik", zegt hij. 

"Ik ben er zeker van dat Evenepoel zich deze week zal tonen in de Ronde van Romandië. Ik verwacht dat hij lang zal kunnen meegaan in de bergritten. Als we zeggen dat Evenepoel in de top 10 kan eindigen, leggen we hem onnodige druk op. Laat Evenepoel zijn ding doen en dan zien we wel waar hij uitkomt. En als hij goed is en hij lang kan meegaan met de besten, waarom zou de top 10 dan niet mogelijk zijn?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties