Giro-kanshebber Primoz Roglic (een beetje verrassend) niet de kopman van Jumbo-Visma in Romandië
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Steven Kruijswijk én niet Primoz Roglic kopman van Jumbo-Visma in Romandië

Giro-kanshebber Primoz Roglic (een beetje verrassend) niet de kopman van Jumbo-Visma in Romandië
Foto: © photonews

Primoz Roglic legt in de Ronde van Romandië zijn laatste basis voor hij op 11 mei in Bologna als één van de favorieten voor de Giro aan de start staat. Toch is de Sloveen niet de kopman van dienst bij de Nederlandse formatie.

Bij Jumbo-Visma mikken ze in Romandië op de Nederlander Steven Kruijswijk. "Het doel is om zo hoog mogelijk in het algemeen klassement te eindigen met Steven", vertelt ploegleider Merijn Zeeman. "De wedstrijd begin met een proloog en eindigt met een tijdrit van zeventien kilometer. Met Jos (van Emden), Primoz, Tony (Martin) en Steven hebben we renners die daar een goede uitslag moeten kunnen rijden."

"De vierde en vijfde etappe eindigen bergop en zijn belangrijk voor het klassement. De verwachting is dat de wedstrijd op de laatste dag in de tijdrit beslist wordt. Voor Primoz is de Ronde van Romandië een voorbereiding op de Giro. Hij zal in Zwitserland de puntjes op de i zetten", aldus Zeeman. 

Heel verrassend is het kopmanschap van Kruijswijk nu ook weer niet omdat de Nederlandse ronderenner de afgelopen seizoenen al enkele mooie adelbrieven kon voorleggen in het rondewerk. Zo werd hij vorig jaar vijfde in de Tour en vierde in de Vuelta en viel de 31-jarige renner in de Giro van 2016 als vierde net naast het podium. 

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties