Greg Van Avermaet beseft dat het te weinig was: "Maar excuses vooral bij mezelf zoeken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Greg Van Avermaet beseft dat het te weinig was: "Maar excuses vooral bij mezelf zoeken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet reed dit voorjaar vier keer top tien, maar een klinkende overwinning zat er niet in voor de veelvraat van 2017. "Te weinig om van een goed voorjaar te spreken", beseft hij.

Van Avermaet begon zijn voorjaar met een tweede plek in de Omloop. Daarna volgde nog een zesde plaats in de Strade Bianche, een derde plek in de E3 en een top tien notering in 'Vlaanderens Mooiste'. "Ik had natuurlijk liever een koers gewonnen. Ik reed enkele mooie resultaten. Ik heb een goeie Omloop en E3 gereden, maar dat is te weinig om van een goed voorjaar te kunnen spreken", vindt Van Avermaet. 

"De Ronde van Vlaanderen en Roubaix zijn uiteindelijk mijn grootste teleurstellingen. Ik had veel meer uit die koersen moeten halen. In de Ronde was ik bij de beteren, maar de koersomstandigheden zaten tegen. De conditie was er wel, maar er zat telkens meer in", bekent hij in gesprek met Sporza

Al ontbraken er ook vaak enkele oranjehemden van CCC om Van Avermaet diep in de finale bij te staan. "Maar ik heb geen klagen over mijn nieuwe ploeg CCC. Iedereen doet zijn best. Als ik excuses wil zoeken, zal ik ze vooral bij mezelf moeten zoeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties