Ontgoochelde Victor Campenaerts reageert na valpartij: "Helemaal mijn eigen fout"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Ontgoochelde Victor Campenaerts reageert na valpartij: "Helemaal mijn eigen fout"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts was één van de topfavorieten om dinsdag de proloog in de Ronde van Romandië te winnen, maar de chronoproef van net geen 4 kilometer draaide door een valpartij uit op een ware ontgoocheling.

"Ik was gebrand op een goede prestatie in de proloog van vandaag", reageert Campenaerts bij zijn team. "Zo'n wedstrijd is altijd een secondenspel en dan moet je soms enkele risico's nemen. Misschien ging ik net over de limiet, waardoor ik in een bocht ten val kwam."

Moeilijk parcours

"Het was een moeilijk parcours, maar ik had net als elke renner een verkenning gedaan. Iedereen wist dus op voorhand dat hij zich aan een moeilijk parcours met enkele verraderlijke bochten kon verwachten. Als ik wat trager door de bocht ging, dan was ik niet ten val gekomen", aldus Campenaerts. "Het is mijn eigen fout, maar gelukkig ben ik niet geblesseerd geraakt."

Zondag volgt er in een langere tijdrit nog een herkansing voor de hardrijder van Lotto Soudal. "Natuurlijk is dit een grote ontgoocheling, maar ik moet gewoon focussen op de tijdrit van zondag. Daar wil ik echt een geweldig resultaat neerzetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties