Remco Evenepoel en zijn doelen in de Ronde van Romandië: "Dáár gaat het om de knikkers"

Redactie
| 12 reacties
Remco Evenepoel en zijn doelen in de Ronde van Romandië: "Dáár gaat het om de knikkers"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Daar is de volgende grote test van Remco Evenepoel. De Ronde van Romandië wordt een prima waardemeter om te bekijken waar de 19-jarige renner van Deceuninck-Quick.Step staat tegenover enkele van de betere klimmers uit het peloton.

Na San Juan, de UAE Tour en de Ronde van Turkije rijdt Evenepoel zijn vierde rittenkoers bij de profs. Met Geraint Thomas, Steven Kruijswijk en Primoz Roglic staat er enkele mooie namen aan de start. "Het deelnemersveld van de UAE Tour was iets prestigieuzer", zegt Evenepoel in gesprek met HLN.

"Romandië moet me het best liggen van alles wat ik tot hiertoe reed. Het lastige parcours zet je benen constant onder druk. Helemaal anders dan in pakweg de Emiraten, waar je de hele dag lage wattages duwt en pas in de laatste tien kilometer moet ontploffen. Hier zou ik beter tot mijn recht moeten komen."

Tijdritten en koninginnenrit

Evenepoel hoopt vooral in de twee tijdritten en de koninginnenrit van zaterdag sterk voor de dag te komen. "Dáár gaat het om de knikkers. Een goeie proloog rijden, 'deftig' en zonder veel te forceren finishen in de koninginnenrit en dan zit er mits een sterke chronorace op de slotdag in Genève - het traject is een beetje vergelijkbaar met het WK in Innsbruck vorig jaar - misschien wel een mooi klassement in."

"Op voorwaarde uiteraard dat ik in de andere, best wel selectieve etappes geen tijd verlies en binnenglip met de eersten. Ook daar verwacht ik dat we op het einde nog met hooguit dertig, veertig zullen overschieten", besluit Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties