Tom Dumoulin na baaldag in Luik: "Geen conclusies trekken met oog op Giro"

Redactie
| 0 reacties
Tom Dumoulin na baaldag in Luik: "Geen conclusies trekken met oog op Giro"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Meedoen voor de prijzen zat er nooit in. Het werd een anonieme 50e plaats voor Tom Dumoulin in Luik-Bastenaken-Luik. Al wil de Maastrichtenaar geen conclusies trekken met het oog op de Giro.

Dumoulin hoopte 2,5 weken stage op en rond de El Teide te verzilveren met een sterke wedstrijd in Luik. De Nederlander zei op voorhand dat het slechte weer in zijn voordeel speelde, maar Dumoulin kwam - letterlijk dan - van een kale reis thuis. 

"De regen was nog oké, maar de temperaturen onderweg van zo’n vier à vijf graden Celsius waren er te veel aan", vertelde Dumoulin na afloop bij De Telegraaf. "Ik ben woensdagavond van mijn hoogtestage van Tenerife teruggekomen. Ruim 2,5 week reden we daar onder het zonnetje met zo’n 20 à 25 graden lekker rond. Dan is het wel even slikken wanneer je in deze kou door de Ardennen wordt gestuurd."

Niks meer in de tank

De kopman van Sunweb voor de Giro had nooit de benen om mee te doen voor meer. "Ik voelde op zo’n honderd kilometer voor de streep al dat ik niks meer in de tank had. Natuurlijk baal je dan. Ik weet dat ik geen conclusies uit dit optreden moet trekken met het oog op de Giro."

"Ik had zeker beter willen rijden. Het gevoel tijdens de hoogtestage op El Teide was goed. Ik heb daar onder ideale omstandigheden aan mijn conditie kunnen werken. Ik hoop nu dat het de overgang van de warmte naar de kou is geweest die me dwarszat", besluit Dumoulin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties