Van Avermaet focust zich nu op de Tour: "Kijk er naar uit om in toekomst tegen mannen zoals Mathieu en Wout te rijden"

Redactie
| 14 reacties
Van Avermaet focust zich nu op de Tour: "Kijk er naar uit om in toekomst tegen mannen zoals Mathieu en Wout te rijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na een eerder matig boven een succesvol voorjaar kan de riem er even af bij Greg Van Avermaet. Daarna ligt de focus vol op de Ronde van Frankrijk met Le Grand Départ in Brussel.

Deceuninck-Quick.Step (met Alaphilippe) en Astana (met Fuglsang) domineerden de eerste maanden van het nieuwe seizoen. Samen met het Nederlandse fenomeen Mathieu van der Poel, natuurlijk. "Quick.Step was zeer dominant, Jakob Fuglsang ook", vertelt Van Avermaet bij Sporza. "Mathieu van der Poel is een sterke coureur en een mooie nieuwe. Idem voor Wout van Aert."

"Ik kijk ernaar uit om in de toekomst tegen die mannen te rijden. Dat had ik met Peter Sagan ook. Ik koers liever met sterke mannen dan met jongens die gewoon volgen. Het wordt niet simpel om hen te kloppen, maar ik kan nog altijd van mijn eigen sterkte uitgaan."

Tour

Na een kleine rustpauze is het voor Van Avermaet vooral uitkijken naar de Ronde van Frankrijk. "Mijn volgende doel is de Tour de France, met start in Brussel. Dat wordt heel speciaal. De Tour is nog altijd een heel mooie wedstrijd waarin ik goed wil zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties