Victor Campenaerts heeft knop tijdig omgedraaid: "Vijf dagen niet op de fiets gezeten na Mexico"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Victor Campenaerts heeft knop tijdig omgedraaid: "Vijf dagen niet op de fiets gezeten na Mexico"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zal vreemd zijn om Victor Campenaerts na zijn werelduurrecord opnieuw op een gewone fiets te zien. Maar kijk, dinsdag mag de in Winksele wonende Lotto Soudal-renner zijn tijdritfiets opnieuw van stal halen voor de proloog van de Ronde van Romandië.

De Ronde van Romandië opent met een proloog en eindigt met een tijdrit. "Het doel is uiteraard om hoog te scoren in die twee tijdritten", vertelt Campenaerts in gesprek met Sporza. "Het is telkens op een geaccidenteerd parcours, maar het ligt zeker binnen mijn mogelijkheden. De proloog is natuurlijk kort, maar mijn vorm is goed en ik denk dat ik zeker hoog kan mikken."

Na zijn huzarenstukje in Mexico wil Campenaerts zich via Romandië voorbereiden op de Giro. "Ik heb vijf dagen niet op de fiets gezeten, wat meer dan voldoende is om me fysiek en mentaal even te herzetten. Veel langer van de fiets blijven is uiteraard niet zinvol, want de Giro staat voor de deur."

"Ik heb even niet aan de fiets gedacht en dat was wel nodig"

"Het voelde allemaal goed aan op training. Ik heb er alle vertrouwen in dat die vijf dagen genoeg waren om de batterijen op te laden en ook niet te lang waren om de spanning te verliezen", aldus Campenaerts. 

De goesting is dus zeker aanwezig bij Vocsnor. "Ik heb zeker zin in wat komt. Ik heb heel hard toegeleefd naar het uurrecord en daarna heb ik enkele dagen met mijn familie en vrienden gespendeerd. Ik heb even niet aan de fiets gedacht en dat was wel nodig. Maar je moet de knop op tijd omdraaien. Als je dat na vijf dagen doet, is dat even doorbijten. Maar het pas na drie weken doen is veel lastiger."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties