Alles bij Froome staat in het teken om Indurain op te volgen: "Maar het wordt geen gemakkelijke klus"
Redactie
| 6 reacties

Bij Chris Froome (Ineos) staat alles in het teken van een vijfde Tourzege

Alles bij Froome staat in het teken om Indurain op te volgen: "Maar het wordt geen gemakkelijke klus"
Foto: © photonews

Voor Chris Froome moet 2019 nog écht beginnen. De Brit kwam vermoeid uit de Ronde van Colombia, paste voor de UAE Tour, viel in Catalonië en vertolkte een bijrolletje in de Tour of the Alps. Ook in de Ronde van Yorkshire maakt hij zijn opwachting.

Alles staat natuurlijk in het teken van een vijfde triomf in de Tour. "Ik begon in de Ronde van Colombia en trainde er misschien wel te veel", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Ik keerde op handen en voeten terug. Dit jaar was het enerzijds rustiger omdat ik geen Giro rijd, maar anderzijds geeft het me een bitterzoet gevoel."

"Ik was er graag opnieuw bij geweest, maar anderzijds weet ik van de voorbije Tour hoe uitgeput ik was na de Ronde van Italië", aldus Froome, die dus nog niet op topniveau presteerde dit seizoen. "Ik zeg niet dat ik de Tour de Yorkshire zal winnen - dat lijkt me eerder iets voor de specialisten van de eendagsklassiekers, zoals titelverdediger Greg Van Avermaet."

Tour grote doel

Na Yorkshire rijdt Froome alleen nog de Dauphiné binnen een goede maand. "De aanloop start hier. Elke koersdag wil ik beter worden. De Tour is hét grote doel. We starten opnieuw met twee leiders: Geraint en ik. Op die manier is het voor de tegenstand ook een pak complexer. Al zou ik graag een vijfde keer winnen. De laatste die dit voor elkaar bracht, was Miguel Indurain, nu al 24 jaar geleden."

"Het zegt meteen ook alles over hoe groot zo'n uitdaging wel is. Het zou ongelooflijk zijn om in dit tijdperk van het wielrennen vijf keer te winnen. Maar het wordt geen gemakkelijke klus. Ik weiger zelfs thuis in Monaco nu al een gele trui op te hangen. Ze zitten allemaal netjes in dozen. Dat is voor later. Pas dan wil ik terugblikken, maar nu kijk ik nog vooruit", besluit de Ineos-kopman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties