Belgische klimmer hoopte tevergeefs op Giro-selectie als vervanger van Gesink: "Het was tot nu toe veel miserie dit jaar"
Redactie
| 0 reacties

Floris De Tier (Jumbo-Visma) hoopte tevergeefs op selectie voor de Giro

Belgische klimmer hoopte tevergeefs op Giro-selectie als vervanger van Gesink: "Het was tot nu toe veel miserie dit jaar"
Foto: © photonews

Door de bekken- en sleutelbeenbreuk van Robert Gesink kwam er een plekje vrij in de Giro-selectie van Jumbo-Visma. Onze landgenoot Floris De Tier hoopte om in Bologna te mogen starten, maar uiteindelijk werd er voor de Amerikaan Sepp Kuss gekozen.

De Tier zal dus niet starten in de Giro. "Jammer, maar ik sukkel al een tijdje met een darmontsteking. Dus ik begrijp de keuze van het team", vertelt de klimmer in Het Nieuwsblad. "Kuss zit momenteel op hoogtestage in functie van de Tour of California. Dus past het in zijn voorbereiding om Gesink te vervangen. Natuurlijk had ik graag de Giro gereden."

"Dat was initieel ook de bedoeling, maar enkele weken geleden kreeg ik te horen dat ze Tom Leezer wilden sturen om Roglic in de spurten te helpen om geen tijd te verliezen. Het was tot nu toe veel miserie dit jaar, maar ik hoop mij eindelijk eens te tonen. Ik wil graag nog een grote ronde rijden dit seizoen. Tour of Vuelta, dat maakt mij niet uit."

Einde contract

Bovendien is De Tier na dit seizoen einde contract bij de ploeg van die andere landgenoten Wout Van Aert, Laurens De Plus en Maarten Wynants. "Ik ben tevreden in het team en hoop dat ik kan blijven. Maar het is nu nog te vroeg, de teams zijn nu bezig met de grote namen. Het is pas na de Tour dat de renners van de tweede rij meer duidelijkheid krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties