Bolletjestrui van Tour 2017 kampt met meerdere aanbiedingen en twijfelt over terugkeer naar WorldTour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Bolletjestrui van Tour 2017 kampt met meerdere aanbiedingen en twijfelt over terugkeer naar WorldTour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Warren Barguil koerst al een tijdje niet meer op zijn oude niveau en kreeg dit seizoen al met een dosis pech te maken, maar toch is er aan interesse geen gebrek voor de 27-jarige klimmer van Arkéa-Samsic.

Warren Barguil maakte in 2017 furore met twee ritzeges, de bolletjestrui en de prijs voor de Superstrijdlust in de Tour. Daarna verkaste hij van Team Sunweb naar het ProContinentale Arkéa-Samsic, maar dat is voorlopig geen onverdeeld succes. 

Zeker dit seizoen zat het de Fransman nog niet mee. HIj kwam ten val in Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië, waar hij zijn bekken brak. Zo moest Barguil ook passen voor het Ardennenluik. Via een hoogtestage op de Sierra Nevada hoopt hij zich klaar te stomen voor de Dauphiné en de Ronde van Frankrijk. 

WorldTour of niet?

Maar ondanks dat de prestaties dus voorlopig uitblijven, hoeft de klimmer zich geen zorgen te maken over zijn toekomst. "De vraag is: wil ik bij mijn huidige ploeg blijven of opnieuw naar de WorldTour gaan? Ik heb aanbiedingen van andere ploegen op zak", zegt Barguil in het Franse L'Equipe. "Arkéa-Samsic wil ook een stap hogerop zetten, maar ik zou graag voor de start van de Tour meer weten over mijn toekomst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties