Limburg krijgt internationale topcross op unieke locatie: "Met niets anders te vergelijken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Limburg krijgt internationale topcross op unieke locatie: "Met niets anders te vergelijken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In het Limburgse Beringen staat op zaterdag 26 oktober een nieuwe veldrit op het programma. De cross zal plaatsvinden op het domein van be-MINE, de mijnsite in Beringen.

Volgens organisator Golazo zal het een spectaculaire cross worden in Beringen. De cross gaat door op de historische mijnsite (be-MINE) en de flanken van de mijnterril. "Be-MINE, de grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen, biedt ongekende mogelijkheden om een schitterend parcours uit te tekenen", vertelt Erwin Vervecken van Golazo.

"De serviceweg achter het shopping center die naast de mijnterril ligt, is ideaal als start- en aankomststrook. Vlak na de start zullen de renners de bekende mijnterril opdraaien. Per ronde zullen er twee klimpassages en twee afdalingen, één technische en één op snelheid, zijn", aldus Vervecken.

'Finetunen'

Het parcours is wel nog niet helemaal af. "We zullen in de komende weken en maanden het parcours nog verder finetunen, maar het belooft hoe dan ook uniek te worden, met geen enkele andere cross te vergelijken. Als ik een vergelijking met het wegwielrennen mag maken dan zou ik de cross in Beringen omschrijven als een rasechte klimklassieker", besluit de ex-wereldkampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties