Nederlander van Roompot-Charles blijft in Ronde van Yorkshire net uit de greep van aanstormend peloton

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Nederlander van Roompot-Charles blijft in Ronde van Yorkshire net uit de greep van aanstormend peloton
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Nederlander Jesper Asselman heeft verrassend de openingsrit in de Ronde van Yorkshire gewonnen. Na een kletsnat dagje tussen Doncaster en Selby bleef de aanvaller nipt uit de greep van het sprintende peloton.

Het regende een hele dag pijpenstelen in Engeland, maar dat weerhield 7 renners er niet van om in de aanval te trekken. Bij het zevental zat latere winnaar Jesper Asselman, de 18-jarige Kevin Vermaerke, James Fouché, Jacob Hennessy, Dan Bigham, Joe Nally en Will Tidball. 

In het peloton controleerden de sprintersploegen. Onder meer Dimension Data zette zich op kop namens sprinter Mark Cavendish. De voorsprong werd dus nooit echt heel groot, maar met nog 20 kilometer te gaan hadden Bigham, Vermaerke, Asselman en Nally wel nog steeds een voorsprong van anderhalve minuut. 

Toch de vluchters

Niet onoverkomelijk, maar toch had het viertal met nog 5 kilometer te gaan nog steeds een halve minuut bonus op het peloton. Vooral omdat in het peloton de samenwerking ver te zoeken was. Het peloton kwam in de slotmeters nog erg dichtbij, maar kwam niet meer over de verrassende Asselman. 

Filippo Fortin (Cofidis) gooide zijn wiel als tweede over de meet. Onze landgenoot Jonas Van Genechten (Vital Concept) sprintte uiteindelijk naar de derde plek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties