Nieuwe geldschieter van ploeg Froome en Thomas waarschuwt: "Bij een dopinggeval verlaten we de wielersport"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Nieuwe geldschieter van ploeg Froome en Thomas waarschuwt: "Bij een dopinggeval verlaten we de wielersport"
Foto: © photonews

Sinds woensdag 1 mei is Ineos de grote geldschieter achter de ploeg van Chris Froome en Geraint Thomas. Maar eigenaar Jim Ratcliffe heeft alvast een waarschuwing in huis. "Bij valsspelen of doping trekken we ons terug uit de wielersport."

De laatste jaren kwam Team Sky meermaals in opspraak. Er was de salbutamol-affaire van Chris Froome in de Vuelta van 2017, terwijl ook Bradley Wiggins meermaals aan het gebruik van verboden pijnstillers werd gelinkt. 

De steenrijke Jim Ratcliffe, de nieuwe geldschieter achter de wielerploeg, waarschuwt dan ook dat doping absoluut ontoelaatbaar is nu hij de plak zwaait. "Ik heb absoluut geen interesse in valsspelen of verboden middelen", vertelde Ratcliffe in gesprek bij de Britse omroep BBC. "De dag dat er valsgespeeld wordt, dan trekken we ons terug uit de wielersport."

"Wat is het punt van een wedstrijd te winnen als je valsspeelt? Als je de beste atleten ter wereld hebt en uitstekende trainingsprogramma's, waarom zou je dan je toevlucht zoeken tot zulke zaken?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties