Van Avermaet krijgt al meteen kans op eerherstel na matig voorjaar: "Zo heel sterk lijkt deelnemersveld niet"

Redactie
| 1 reacties
Van Avermaet krijgt al meteen kans op eerherstel na matig voorjaar: "Zo heel sterk lijkt deelnemersveld niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet is de laureaat van 2018 in de Ronde van Yorkshire. Ondanks zijn val van zondag in Luik-Bastenaken-Luik hoopt onze landgenoot zich te laten zien in de Britse rittenkoers.

Van Avermaet won vorig jaar geen klassieker in het voorjaar en triomfeerde nadien prompt in de Ronde van Yorkshire. "Vorig jaar was er nog een rit met een stevig 'hellingske', nu helaas niet", citeert Belga de CCC-kopman. "Misschien is dat wel goed, dan kan ik me de komende dagen nog wat sparen."

"Het zal toch de eerste twee dagen overleven worden, hopelijk zonder al te veel schade. De derde rit is iets lastiger, maar er zal nog met een grote groep gefinisht worden. Zondag wordt bepalend. In die rit kan je met een klein groepje naar de meet rijden."

Ambitieus

Maar aan ambitie is er geen gebrek na een tegenvallend voorjaar. "Ja, ik ben ambitieus, dat moet ook in zo'n rondje. Er is hier geen tijdrit, met zo'n parcours en als ik op normaal niveau presteer, moet ik kunnen winnen", klinkt het.

"Ik hoop dat ik niet te veel last meer heb en dat ik nog fris genoeg ben, het was al een lastig seizoen. Ik koers meestal op World Tour-niveau, nu krijg ik eens een kans er net onder. Ik moet er gewoon voor gaan. Ik heb het deelnemersveld nog niet echt bekeken, maar zo heel sterk lijkt het niet. Het zou mooi zijn als ik nog eens een koers win, zo'n kans als deze moet je proberen te grijpen", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties