Zwitserse hardrijder wint na solo de tweede etappe in de Ronde van Romandië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Zwitserse hardrijder wint na solo de tweede etappe in de Ronde van Romandië
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tweede etappe in de Ronde van Romandië is gewonnen door de Zwitserse hardrijder Stefan Küng (Groupama-FDJ). De voormalige ploegmaat van Greg Van Avermaet kwam solo aan.

Na de overwinning van Primoz Roglic in de eerste rit in lijn kregen de snelle mannen in het peloton op dag drie van de Zwitserse wedstrijd een eerste kans. Al snel was er een ontsnapping van zes renners. Daarbij één landgenoot met Frederik Backaert (Wanty-Gobert). Hij kreeg het gezelschap van Stefan Küng, Gediminas Bagdonas, Jorge Arcas, Nathan Brown en Claudio Imhof. 

De samenwerking tussen het zestal was meer dan oké en dus liep de voorsprong uit tot boven de 7 minuten. Het sein voor de sprintersploegen om in gang te schieten. Op de laatste helling van de dag versnelde thuisrijder Küng. Alleen Backaert en Bagdanos konden hun wagonnetje aanhaken. 

Straffe solo

Maar Küng bleef de forcing voeren en kieperde zo zijn laatste twee metgezellen overboord. Wat volgde, was een straffe solo van de Zwitserse hardrijder. Küng ging met een bonus van meer dan een minuut richting de laatste 5 kilometer en dus had de renner van Groupama-FDJ eigenlijk al gewonnen spel. 

De zege kwam niet meer in gevaar. Voor Küng is het zijn tweede zege van het seizoen na een tijdritzege in de Ronde van de Algarve. Sam Bennett sprintte even later als tweede over de streep. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties