🎥 Dave Brailsford geeft aan hoe Froome de andere talenten bij Team Ineos beter maakt
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Dave Brailsford ziet Froome als rolmodel voor gasten als Bernal en Sivakov

🎥 Dave Brailsford geeft aan hoe Froome de andere talenten bij Team Ineos beter maakt
Foto: © photonews

Bij de lancering van Team Ineos waren Jim Ratcliffe, de CEO van de chemiereus, en Dave Brailsford, de sportieve baas, uiteraard op de afspraak. Ze bleken op dezelfde golflengte te zitten over waar het met het team naartoe moet. Brailsford kon dat ook al vertalen naar het sportieve.

"We hebben een aantal woorden die we gebruiken om Ineos te beschrijven. Drie daarvan zijn: durf, striktheid en humor. Die drie woorden zijn ook van toepassing op Dave en zijn organisatie. Er moet een zekere chemie zijn. We hebben een gelijkaardige aanpak van het leven en het zakendoen", ziet Ratcliffe de samenwerking wel zitten.

Aanhouden van succes is een uitdaging 

Dave Brailsford

Wat ze alvast gemeen hebben: ze weten hoe ze succes moeten behalen. "Het aanhouden van succes is een uitdaging op zich", beseft Brailsford. "Je krijgt een golf van jongeren die doorbreken en tegelijkertijd moet je aan de top blijven. Je moet denken: hoe kunnen de jongere gasten leren van de oudere, terwijl die laatste zich kunnen blijven focussen op hun prestatie?"

Brailsford maakt het ook specifiek. "Chris Froome moet dit jaar gefocust zijn op het opnieuw winnen van de Ronde van Frankrijk. Het is niet zijn job om Egan Bernal of Pavel Sivakov op te leiden. Dat is onze job. Maar door hen samen te laten rijden, gebeurt het automatisch en moet je het niet forceren."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties