Cavendish nog op zoek naar instinct van weleer en geeft zijn bevindingen over WK-parcours

Cavendish nog op zoek naar instinct van weleer en geeft zijn bevindingen over WK-parcours
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Royal Plump Room is één van de historische gebouwen die de renners zullen passeren wanneer ze in september het WK rijden. Mark Cavendish heeft in de Ronde van Yorkshire al eens over deze wegen gereden. Het heeft zijn vermoeden bevestigd: het WK-parcours is niet van de poes.

"Het is een zwaar parcours", onthult de renner van Dimension Data bij Cyclingnews. "Ik heb het tijdens de winter gedaan en toen dacht ik al dat het niets voor mij was. Ik dacht dat het in de Ronde van Yorkshire aan koerssnelheid gemakkelijker zou zijn."

Met die opvatting vertrok de Manxman, maar hij kwam van een kale reis terug. "Dat was niet het geval. Integendeel, het was nog zwaarder." Dat brengt hem tot een conclusie die toch niet gemakkelijk moet zijn als thuisrijder. "Om eerlijk te zijn: het is waarschijnlijk te zwaar voor mij."

VICIEUZE CIRKEL

Ondertussen werkt Cavendish aan zijn terugkeer als spurter. Zijn derde plek in een rit de Ronde van Turkije geeft aan dat de conditie niet slecht is, maar niet in elke sprint doet hij mee. Wat dat betreft zit Cav in een vicieuze cirkel. "Hoe meer ik niet meesprint, hoe moeilijker het is om mijn instinct terug te vinden. Hoe langer het duurt voor ik mijn instinct terugvind, hoe minder ik sprint. Zo gaat het een beetje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties