Dat oogt veelbelovend: Remco Evenepoel met andere Belg in de aanval in Ronde van Romandië
Redactie
| 12 reacties

Remco Evenepoel en Harm Vanhoucke kiezen voor lange vlucht in konginnenrit

Dat oogt veelbelovend: Remco Evenepoel met andere Belg in de aanval in Ronde van Romandië
Foto: © photonews

De koninginnenrit in de Ronde van Romandië mag dan zijn ingekort, het heeft zeker niet iedereen ontmoedigd. Er zitten enkele mooie namen met klimmerscapaciteiten in de ontsnapping van de dag. Bijvoorbeeld ene Remco Evenepoel is één van de vluchters.

Door het inkorten van de etappe moeten er slechts 107,6 kilometer afgelegd worden. Na een tiental minuutjes koersen was de goede ontsnapping ook al weg. Remco Evenepoel was weggereden uit de grote groep, samen met nog zeven andere renners. Met daarbij nog een Belg: Harm Vanhoucke van Lotto-Soudal.

OOK ERVARING IN KOPGROEP

Twee sterke jonge Belgische talenten dus in de kopgroep: het wordt uitkijken hoe ver zij kunnen geraken. De andere zes die mee voorin zitten: Jonas Gregaard, Alexis Gougeard, Claudio Imhof, Daniel Martinez, Andrea Pasqualon en Simon Pellaud.

Gaven de eerste tijdswaarnemingen nog een voorsprong van eerst 25 en dan 42 seconden aan, dan liep het verschil nadien toch al snel op boven de minuut. Op zo'n zeventig kilometer van de aankomst bedraagt de kloof tussen de groep Evenepoel/Vanhoucke en het peloton ongeveer 1 minuut en 45 seconden. Zeker de moeite om te blijven opvolgen.

Update: Tientallen kilometer heeft het verschil geschommeld tussen het groepje met onze Belgen en het peloton rond de twee minuten. Het was vooral Jumbo-Visma dat het tijdsverschil status quo hield, want vluchter Martinez is een eventuele bedreiging voor kopman Roglic. Groupama-FDJ reduceerde de kloof nog voor aanvang van de slotklim. Bij de voet moesten onze landgenoten lossen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties