Favorieten overspoelen Evenepoel en Vanhoucke op slotklim en Roglic verstevigt leiderstrui
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Primoz Roglic zet zijn leiderstrui in de verf in Ronde van Romandië

Favorieten overspoelen Evenepoel en Vanhoucke op slotklim en Roglic verstevigt leiderstrui
Foto: © photonews

Ondanks een inkorting van bijna zeventig kilometer was de koninginnenrit van de Ronde van Romandië nog steeds meer dan de moeite. Alleen al doordat Evenepoel en Vanhoucke voor de aanval kozen. Op het einde was het wel aan de favorieten. Primoz Roglic won in Torgon als leider.

Mooi om te zien: met Remco Evenepoel en Harm Vanhoucke gingen twee talentvolle Belgen gingen mee in de goede ontsnapping. Gregaard, Gougeard, Imhof, Martinez, Pasqualon en Pellaud waren de andere vluchters. Vooral de aanwezigheid van Martinez zorgde ervoor dat het verschil toch niet heel erg hoog opliep.

Jumbo-Visma zag er toch een eventuele bedreiging voor Roglic in en hield de kloof op om en bij de twee minuten. Groupama-FDJ deed er voor de voet van de slotklim nog een minuutje af. Toen het klimwerk eraan kwam, moesten Vanhoucke en Evenepoel toch als eersten lossen. Pellaud ging aanvankelijk nog mee met Martinez, maar vergallopeerde zich hierdoor ook.

GROEP DER FAVORIETEN UITGEDUND

Martinez zag wel Gougeard nog de aansluiting maken. Ondertussen koos Evenepoel goed zijn eigen tempo en kon de youngster van Deceuninck-Quick.Step toch een paar medevluchters nog passeren. Thalmann en Spilak wilden vanuit de achtergrond naar voren rijden, maar ook de grote favorieten naderden met rasse schreden. De groep der favorieten was overigens al fel uitgedund onder impuls van Ineos.

Op 5,5 km van de aankomst slaagde Martinez er toch in om Gougeard achter de laten. Niet veel later waren ze er alletwee toch ook aan voor de moeite. Prikjes van Guillaume Martin, Gaudu en Kruijswijk konden niet meer dan de boel enkel uitdunnen. Op een poging van Roglic op iets minder dan twee kilometer van de finish zat wel veel snee.

MACHTIGE SPRINT VAN ROGLIC

Geraint Thomas reed er naartoe en zo kregen we een schitterend kopduo, maar meer dan enkele meters hadden ze niet. In de slotkilometer speelde Grossschartner op de verrassing. Roglic beantwoordde de versnelling van de Oostenrijker, ook nog die van Carthy en maakte het vervolgens mooi af in de sprint.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties