Julie Van de Velde (Lotto-Soudal) handhaaft zich heel mooi in de subtop

Julie Van de Velde (Lotto-Soudal) handhaaft zich heel mooi in de subtop
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met nog twee ritten voor de boeg zijn de rensters al halfweg en Julie van de Velde van Lotto Soudal Ladies staat nog steeds mooi gepositioneerd in het klassement van de Gracia Orlova. Dat heeft onder andere te maken met een hele sterke eerste rit. Na twee dagen staat onze landgenote vijfde.

In de openingsetappe met aankomst in Stramberk eindigde Van de Velde knap derde en moest ze enkel Bastianelli en Novolodskaia voor zich dulden. Vervolgens zette onze landgenote de twaalfde tijd neer in de invidivuele tijdrit van 13,5 kilometer in Havirov. Novolodskaia nam na het werk tegen de klok de leiding over. Van de Velde stond op dat moment vierde op 38 seconden.

Diezelfde dag kwam er ook nog een tweede etappe b aan te pas: een korte rit over 58 kilometer van Detmarovice naar Orlova. De overwinning ging naar Rachel Neylan, die een kleine minuut voorsprong had op Bastianelli, die dan weer enkele seconden voor het peloton finishte. Van de Velde eindigde tiende in die rit.

NEYLAN MENGT ZICH IN DEBATTEN NA RITWINST

In het klassement heeft ze één plaatsje verloren doordat ritwinnares Neylan zich op een voorlopige tweede positie nestelt. De kloof met leidster Novolodskaia is wel nog altijd hetzelfde. Er volgen nu nog etappes in en rond Lichnov en Orlova.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties