Marianne Vos slaat dubbelslag en steekt nog maar eens een eindzege op zak

Marianne Vos slaat dubbelslag en steekt nog maar eens een eindzege op zak
Foto: © photonews

De zeg maar tweede carrière van Marianne Vos heeft een prachtig vervolg gekregen in de Ronde van Yorkshire. In de tweede rit werd er volop koers gemaakt, waardoor een sterke renster als Vos in de finale naar voren kon schieten. Met een overtuigende sprint haalde ze de rit en het klassement binnen.

Op zowat elke heuvel op weg naar Scarborough was het volle bak koers. De tweede etappe van de Ronde van Yorkshire werd zo een zware wedstrijd. Van der Breggen gooide de knuppel in het hoenderhok. Ondanks de inspanningen van Mitchelton-Scott geraakte het peloton er net niet bij. Intussen had leidster Wiebes wel al door dat de eindzege er voor haar niet in zat.

VAN DER BREGGEN LOKT DE REST UIT HUN KOT

Paladin en Van Vleuten gingen wel mee bij een nieuwe versnelling van Van der Breggen. Achter deze drie koploopsters ontstond er een mooie achtervolgende groep met daarbij Pieters, Spratt, Garcia, Lippert, Vos, Majerus en Deignan. De drie voorin werden ingelopen door dit groepje en in de finale was het dan aan de allersterksten.

Op de Côte de Grosmont reed Garcia een halve minuut bij mekaar. Paladin en Vos gingen op de Ugglebarnby er achteraan. Uiteindelijk kwamen deze drie samen en had Vos op het einde nog het meeste kracht over. Door de ritwinst deed de renster van CCC het in het klassement ook zeven seconden beter dan Garcia.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties