Nog veel onduidelijk omtrent overlijden Michael Goolaerts: Frans parket zet onderzoek nog altijd verder
Redactie
| 7 reacties

Michael Goolaerts niet overleden door doping of een hartkwaal

Nog veel onduidelijk omtrent overlijden Michael Goolaerts: Frans parket zet onderzoek nog altijd verder
Foto: © photonews

Meer dan een jaar na het veel te vroege heengaan van Michael Goolaerts blijft zijn overlijden zowat een mysterieus raadsel. Goolaerts overleed in 2018 tijdens Parijs-Roubaix aan de gevolgen van een hartaanval. Wat die hartaanval veroorzaakt heeft, daar heeft iedereen het raden naar.

Het is nochtans niet dat het Frans parket geen moeite doet om die oorzaak te achterhalen. Alle renners en teamchefs van Willems-Veranda's worden ondervraagd. Onder meer Nick Nuyens, Wout van Aert en Stijn Steels zijn al verhoord. Het parket is nu toch ook al tot een conclusie gekomen.

Procureur laat immers weten dat er geen sprake was van doping en Goolaerts ook niet al langer last had van een hartkwaal. Er zijn geen toxicologische of fysiologische reden gevonden die zijn dood kan verklaren. Ook een bloedonderzoek heeft niets opgeleverd.

ZOEKEN IN MEDISCH VERLEDEN

Het onderzoek van het parket gaat overigens nog gewoon door. De onderzoeksrechter gaat nu in de eerste plaats op zoek naar iets in het medisch verleden van de Goolaerts dat een verklaring kan geven voor wat er gebeurd is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties