Patrick Levere koppelt het nuttige aan het aangename in Zwitserland

Patrick Levere koppelt het nuttige aan het aangename in Zwitserland
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Patrick Lefevere moet deze week in Zwitserland een geweldige tijd beleven. Hij kan er twee van zijn grote passies combineren: wielrennen en wijnen. In het Zwitserse Aigle gaat in de gebouwen van de UCI dit weekend een internationaal wijnconcours door. Lefevere was er vrijdag eregast.

Het is een Belgische organisatie die er plaatsvindt: het Concours Mondial de Bruxelles, ondertussen uitgegroeid tot grootste wijnwedstrijd ter wereld. Lefevere is zelf ook een groot wijnliefhebber. Hij kreeg eerst een rondleiding in de coulissen en mocht nadien zelf voor gastjurylid spelen. In totaal proeven 330 wijnexperten uit 51 landen meer dan 9000 wijnen.

GEKKENWERK

Lefevere mocht zelf twaalf wijnen blind proeven en punten geven op kleur, geur en smaak. "Gekkenwerk", zo liet hij aan HNB weten. "Maar respect, want dit is lang niet gemakkelijk. Negenduizend wijnen proeven, dat is pas topsport." Hij wist er zelf toch mooi de bordeaux en de toscaanse wijn uit te halen. "Straf? Helemaal niet, het zijn mijn favoriete wijnen."

Uiteraard is Lefevere ook in Zwitserland aanwezig voor de koers. Nadat hij zijn bevindingen als wijnexpert gegeven had, ging de sterke man van Deceuninck-Quick.Step de Belgische wielerformatie vervoegen in de Ronde van Romandië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties