Tom Dumoulin koestert nog altijd het mythische van grote ronden: "Ik ben heel goed in het oplossen van die puzzel"

Tom Dumoulin koestert nog altijd het mythische van grote ronden: "Ik ben heel goed in het oplossen van die puzzel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met de Ronde van Italië in aankomst is Tom Dumoulin nog altijd heel blij dat hij zich ontpopt heeft tot ronderenner. De Nederlander van Sunweb vindt grote ronden nog altijd iets magisch hebben. Voor hem hoeven ze dus ook niet ingekort te worden, zoals hier en daar geopperd wordt.

Dumoulin heeft het over zijn geliefkoosde koersen in het AD en over wat er nu nodig is om deze te winnen. "Eigenlijk is het winnen van een koers of een grote ronde een grote puzzel waar heel veel bij komt kijken. Voeding, voorbereiding, training, rusten, weet ik veel wat nog meer. En ik ben heel goed in het oplossen van die puzzel", stelt de winnaar van de Giro van 2017.

NERGENS ANDERS TE VINDEN

Die drie grote ronden hebben volgens hem toch iets speciaal. "Elke dag lange ritten, de vermoeidheid. Echt een uitputtingsslag, een avontuur. Dat vind je nergens anders in het wielrennen, in geen enkele andere sport. Daarom ben ik ook geen voorstander van het inkorten van grote rondes."

Voor Dumoulin is het net belangrijk om die wedstrijden te houden zoals ze nu zijn. "Juist dit is onze heilige graal, die we moeten koesteren. Dat wij die grote rondes hebben, is het mythische."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties