Van Avermaet moet het ook in bepalende rit in Yorkshire stellen met ereplaats, Deen klaart het in de sprint

Van Avermaet moet het ook in bepalende rit in Yorkshire stellen met ereplaats, Deen klaart het in de sprint
Foto: © photonews

Op de derde dag van de Ronde van Yorkshire kon het klassement al meer vorm gegeven worden. Het was ook een etappe waar Greg Van Avermaet zijn zinnen had op gezet. Onze landgenoot deed er ook alles aan, maar moest zich neerleggen bij een derde plaats. De Deen Kamp won de sprint van de kopgroep.

Negen renners zaten in de vroege vlucht: Cuming, Reza, Robert Scott, Sicard, Zijlaard, Archibald, Mottram, Bradbury en Carpenter. Zij hadden ongetwijfeld gehoopt op een eentonig scenario waarbij zij lang zouden wegblijven en ze zich in het peloton gedeisd zouden houden. Het liep echter heel anders.

De wind nodigde uit om de boel helemaal uit mekaar te trekken en dat gebeurde dan ook, voornamelijk door de ploeg van Greg Van Avermaet. Die zat zelf telkens goed voorin. De wedstrijd spatte helemaal uit mekaar en de deelnemers werden verdeeld over verschillende groepjes.

ASSELMAN KRAAKT

Het was al een paar keer kantje boord voor leider Asselman. Op de Ugglebarnby brak de Nederlander dan volledig. De top van diezelfde helling lag overigens op dertig kilometer van de aanloop. In de vlakke finale kwam het dan ook niet meer tot afscheiding.

De voorste groep, ongeveer zo'n twintig man rijk, zou dus sprinten voor de overwinning. Van Avermaet en Froome waren de grootste namen die in de kopgroep vertegenwoordigd waren. Doull trok op machtige wijze aan met Lawless in zijn wiel. Van Avermaet kon het wiel van Lawless eerst niet houden, ging er dan toch voorbij toen zijn sprint op gang kwam, maar miste snelheid in de absolute slotmeters.

KAMP KLOPT LAWLESS EN VAN AVERMAET

Toch kon ook Lawless de handen niet in de lucht steken. De Deen Alexander Kamp van Riwal slaagde er immers nog in om hem te remonteren. Van Avermaet moest vrede nemen met de derde plaats. Jenthe Biermans eindigde tiende. Lawless neemt de leiderstrui over.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties