Van Avermaet opgetogen na rit over WK-parcours: "Eén van mijn laatste kansen"

Van Avermaet opgetogen na rit over WK-parcours: "Eén van mijn laatste kansen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Velen rijden niet alleen de Ronde van Yorkshire om in deze bewuste wedstrijd voluit te gaan, maar ook om een blik te werpen op het WK-parcours van later dit jaar. Zo ook Greg Van Avermaet. Onze landgenoot heeft inmiddels over de wegen van Harrogate gereden en zag dat het goed was.

Komende maandag gaat bondscoach Verbrugghe verkennen met Naesen en Lampaert, Van Avermaet vindt de rit in de Ronde van Yorkshire de best mogelijke verkenning. "Het was goed om de laatste plaatselijke ronden in Harrogate af te werken in koersomstandigheden", laat hij de media weten. "Het grote voordeel is dat er nu geen auto's reden en er geen verkeer was."

AL GEKEKEN OP GOOGLE STREET VIEW

Van Avermaet heeft nu dus een goed beeld van het WK. "Ik had het parcours al eens bekeken op Google Street View. Ik wist waar ik me aan kon verwachten. Er liggen veel bochten. Er zitten ook een paar afdalingen met bochten in. Daar moet je voorin zitten. Als het regent, wordt het een slijtageslag."

Yorkshire valt volgens hem ook niet met een andere WK-omloop te vergelijken. "Ook niet met Quebec, want daar zijn de klimmetjes langer en lastiger. Enkel qua draaien en keren trekt het op Quebec. Het doet me het meest denken aan Richmond, al is dit lokale circuit misschien minder zwaar. Het is één van mijn laatste kansen om wereldkampioen te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties