Verbrugghe geeft Van Aert tot één maand voor het WK om van gedachten te veranderen

Verbrugghe geeft Van Aert tot één maand voor het WK om van gedachten te veranderen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Of het initiatief nu van de renner uitgaat of van zijn ploeg, de beslissing is genomen: Wout van Aert gaat niet naar het WK op de weg in Yorkshire. Maar is die beslissing ook definitief? Bondscoach Rik Verbrugghe hoopt alvast van niet en geeft Van Aert nog niet op.

Verbrugghe toont in HLN wel begrip voor de keuze van de renner.  "Wout blijft voor een stukje een crosser. Na een zware en moeilijke winter, waarin ook de zaak-Nuyens als een juk op zijn schouders rustte, wil de ploeg hem vermoedelijk een beetje beschermen, geen onnodige druk opleggen."

GOED GESPREK MET PLOEGLEIDERS

Er is met de ploeg overigens wel overleg gepleegd. "Ik had een goed gesprek met Wout zelf en met ploegleiders Frans Maassen, Merijn Zeeman en Addy Engels. Ik ken hun intenties. Toch wil ik dit niet zomaar opgeven. En blijf ik de deur op een kier zetten", houdt Verbrugghe hardnekkig vol.

VERANDERT TWEEDE SEIZOENSHELFT NOG IETS?

Stilletjes zit hij op een bepaald scenario te hopen. "Misschien trekt Van Aert de lijn van het afgelopen voorjaar in de tweede seizoenshelft gewoon door. En loopt het zo goed dat hij gewoon 'incontournable' wordt. Dan zal ik hem zeker opnieuw de vraag stellen."

Omdat Verbrugghe het wil én omdat de nationale selectie een goede Van Aert zeker kan gebruiken. "Ik zal het hem, mezelf en het land op dat moment verplicht zijn. Zegt hij me in Plouay, één maand voor de regenboogstrijd, alsnog 'ja', dan zwaait de deur breed open."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties